Taal wijzigen
 
Sidebar content Main content

Startpagina

Werken met deze website

Via deze website zoekt u in de catalogus van de Bibliotheek en de Audio-visuele collectie van het Haags Gemeentearchief.

De diverse stappen zijn per tabblad ingedeeld.

Klik op een gekleurde tab om dat tabblad te tonen.

Per tabblad kunt u een algemene instructie oproepen via de blauwe helpknop rechtsboven.

Op elk tabblad kunnen ook een aantal hulpberichten beschikbaar zijn. Deze worden zichtbaar door met de cursor over de knoppen te gaan of erop te klikken.

Op het tabblad Zoeken kunt u op verschillende manieren zoeken naar gegevens, door zelf woorden of delen van woorden in te voeren, of door te kiezen uit lijsten met bestaande termen zoals auteurs of trefwoorden.

Na het uitvoeren van een zoekopdracht komt het tabblad Resultaten beschikbaar. In de resultaten ziet u slechts een beknopte weergave van elk gevonden item (een record). Klik op de tekst van zo'n item om meer gegevens ervan op te halen en te tonen op het tabblad Details.

Op de tabbladen Resultaten en Details kunt u records markeren door in het vakje links ervan te klikken. Records die u markeert worden opgenomen in uw Selectie, die u op het gelijknamige tabblad kunt bekijken. Met zo'n selectie kunt u verscheidene dingen doen, zoals per e-mail versturen, afdrukken, of de eraan gekoppelde bestanden (bijvoorbeeld documenten of afbeeldingen) downloaden.

Op het tabblad Zoekhistorie ziet u uw eerdere zoekopdrachten terug en die kunt u nogmaals uitvoeren door op Verversen te klikken.

AIS gebruikt functionele cookies om de gebruikerservaring te verbeteren.
Deze AIS maakt ook gebruik van analytische cookies.